Reviews over Chateau Sourliavoux
Commentaires sur Chateau Sourliavoux

B&B / appartement in chateau

03-11-2021 Sally Trout
Séjour Château Sourliavoux
Un beau week-end au Château Sorliavoux. Hieke était gentille et attentive, préparant un très bon petit déjeuner. Nous avions des lits vraiment confortables et une cuisine bien approvisionnée avec tout ce qu'il faut pour préparer des collations et des repas. Elle a fait un travail merveilleux dans la restauration de cette propriété. Je me réjouis de pouvoir y séjourner à nouveau à l'avenir et de voir ses nouveaux projets.

Weekend château Sourliavoux
Een mooi weekend op Château Sorliavoux. Hieke was vriendelijk en attent en bereidde een heel goed ontbijt voor. We hadden echt comfortabele bedden en een volledig uitgeruste keuken met alles wat je nodig hebt om snacks en maaltijden te bereiden. Ze heeft geweldig werk verricht bij het restaureren van dit pand. Ik kijk ernaar uit om daar in de toekomst weer te verblijven en de nieuwe projecten te zien.

01-11-2021 Mary Dresser
 Séjour Château Sourliavoux
I want to thank Hieke for being a lovely hostess and for the beautiful and tranquil stay at this magnificent property. I spent two nights there along with two friends, and we were treated like honored guests, in a magnificent setting. The house is stunning, the rooms and salon and kitchen and baths are all wonderful. The setting is magical, and I enjoyed saying hello to the two horses that live there. Thank you again, Hieke!


12-10-2021 Bernard et Isabelle / France
Séjour Château Sourliavoux
Nous avons été charmés par le site et le château. Un ressourcement parfait dans un appartement très bien aménagé et au calme le plus complet. L’environnement est très beau, l'accueil est très chaleureux. Nous reviendrons surement.

Verblijf Château Sourliavoux
We waren gecharmeerd van de website en het kasteel. Perfecte verjonging in een zeer goed ingericht appartement in de meest volledige rust. De omgeving is heel mooi, de ontvangst is heel hartelijk. We zullen zeker terugkomen.


4-09-2021 Alexandra Dithmer / Deutchland
Traumschloss

Märchenschloss in traumhaft ruhiger Landschaft. Sternenhimmel und Fledermäuse nächtens, weite Wälder mit Erholungsmöglichkeit Tags. Hieke ist eine herzliche Gastgeberin.

 
Droomkasteel
Sprookjeskasteel in een heerlijk rustig landschap. Sterrenhemel en vleermuizen 's nachts, uitgestrekte bossen met overdag recreatiemogelijkheden. Hieke is een warme gastvrouw.

Château de rêve
Château de conte de fées dans un paysage merveilleusement calme. Ciel étoilé et chauves-souris la nuit, vastes forêts avec des possibilités de loisirs pendant la journée. Hieke est une hôtesse chaleureuse.

10-09-2021 Nico en Martha Lykelema / Nederland
 Op advies van een hele goede bekende van Hieke en zeker ook van ons zijn wij naar het Chateau Sourliavoux gegaan. Toen wij de oprijlaan op reden hadden we direct al een "Wouw gevoel". Daar stond Hieke ons op te wachten met een zeer warm welkom. Dat was al een hele gastvrije ontmoeting en wij voelden ons gelijk al helemaal thuis en Hieke gaf ons een fijn en prettig vakantiegevoel daarbij.  Daarna hebben wij ons appartement in het Chateau bekeken en alles was gelijk: “Oh wat is het mooi hier!”  We kwamen op de tweede verdieping na alleen maar te roepen van  "Oh wat mooi en zo bijzonder!" Echt, het kasteel is zo mooi, alles is in stijl  en zo smaakvol ingericht, chapeau Hieke! We werden er stil van en we mochten gebruik maken van een slaapkamer met een super bed, een badkamer ook met een heerlijke douche en heel schoon, een smaakvolle woonkamer en een nieuwe keuken. En zelfs de bagage-/kleedruimte zag er ook tip top uit. Alle kamers hebben een eigen toepasselijke naam op de deur met een Franse naam. Ook rondom het Chateau mochten we gebruik maken van de buitenruimtes met prachtige uitzichten op het landgoed en natuurlijk de mooie paarden. Er was zelfs een overkapping gemaakt met een heather-lamp en ook daar werd elke dag vers water neergezet en ook gezellig ingericht met mooie kussens in de banken en stoelen. We hebben daar vaak gezeten met een wijntje en lekkere dingen, want het was heerlijk weer. Elke ochtend stond er een geweldig goed verzorgd ontbijt voor ons klaar met croissants, broodjes en vers fruit en yoghurt met muesli, water, koffie en thee en zelf geperste sinaasappelsap. En ook elke dag een eitje in een bijzonder Frans ei lokje op een prachtig mooi gedekte tafel in de gezellige ontbijtkamer met een heerlijk muziekje erbij. Dat was echt zo goed verzorgd en dan voel je dat je een heerlijke vakantie hebt. Wat ik even niet laten kan te zeggen is dat ik Hieke de Boer een fantastische gastvrouw vind en dat het een  topvrouw is en ze zorgt er voor dat de mensen het echt heel erg naar de zin hebben. Wij hebben in elk geval een geweldige relaxte vakantie gehad en we zijn daar een heerlijke lange week gebleven. Het is een prachtige mooie omgeving en ook het privé-meer is prachtig en lekker rustig. Je kunt er hele mooie wandeltochten maken en leuke en zeer bijzondere stadjes in de omgeving bezoeken en dat staat ook allemaal in een map met tips op je kamer. Wij komen zeker nog een keer terug en het is een echte aanrader en je wordt er heerlijk verwend door Hieke. Bedankt voor de fijne tijd die wij daar mochten hebben. 


Sur les conseils d'une très bonne connaissance de Hieke et certainement aussi du nôtre, nous nous sommes rendus au Château Sourliavoux. Lorsque nous avons remonté l'allée, nous avons immédiatement eu un sentiment Wouw! Hieke nous y attendait avec un accueil très chaleureux. Ce fut une réunion très hospitalière et nous nous sommes immédiatement sentis comme chez nous et Hieke nous a donné un sentiment de vacances agréable et agréable. Puis nous avons regardé notre appartement dans le Château et tout était parfait : "Oh comme c'est beau ici !" Nous sommes arrivés au deuxième étage après avoir crié  "Oh comme c'est beau et si spécial ! "
Le château est vraiment si beau, tout est stylé et décoré avec beaucoup de goût, chapeau Hieke ! Cela nous a fait calmer et nous avons été autorisés à utiliser une chambre avec un super lit, une salle de bain avec une belle douche et très propre, un salon de bon goût et une nouvelle cuisine. Et même le coffre à bagages / le dressing avait l'air top. Toutes les chambres ont leur propre nom sur la porte avec un nom français. Nous avons également été autorisés à utiliser les espaces extérieurs autour du château avec une vue magnifique sur le domaine et bien sûr sur les beaux chevaux. Il y avait même un toit fait avec une lampe heather et de l'eau fraîche y était également placée tous les jours et également joliment meublée avec de beaux coussins dans les bancs et les chaises. Nous nous sommes souvent assis là avec un verre de vin et des choses savoureuses, car il faisait beau. Chaque matin, un excellent petit-déjeuner bien entretenu nous attendait avec des croissants, des petits pains, des fruits frais et du yaourt avec du muesli, de l'eau, du café, du thé et du jus d'orange pressé. Et chaque jour, un œuf dans une serrure à œufs française spéciale sur une table joliment dressée dans la salle de petit-déjeuner confortable avec une belle musique. C'était vraiment très bien entretenu et vous sentez que vous passez de merveilleuses vacances. Ce que je ne peux m'empêcher de dire, c'est que Hieke de Boer est une hôtesse fantastique et une femme au top et elle s'assure que les gens s'amusent vraiment. En tout cas, nous avons passé des vacances merveilleusement détendues et nous y avons passé une merveilleuse longue semaine. C'est une belle région magnifique et le lac  privé est beau et agréable et calme. Vous pouvez faire de belles promenades et visiter des villes agréables et très spéciales de la région et tout cela est dans un dossier avec des conseils dans votre chambre. Nous reviendrons certainement et c'est fortement recommandé et vous serez gâté par Hieke. Merci pour le bon moment que nous avons passé là-bas.


28-08-2021 Jennifer en Niels / Nederland
Wij hebben ontzettend genoten van ons vierdaagse verblijf in de mooie gastenkamer in het prachtige chateau. Wat een bijzondere plek om te overnachten! De gastenkamer is met de zitkamer, badkamer en keuken meer dan compleet, aan alles is gedacht en de kamers zijn erg ruim. Iedere ochtend werden wij verwend door gastvrouw Hieke met een luxe en uitgebreid ontbijt, terwijl de kaarsjes brandden en de muziek zacht aan stond. Als dat geen vakantie is! Ook waren wij onder de indruk van de gastvrijheid van Hieke. Werkelijk niets was teveel gevraagd en zij kon allerlei tips geven over wat te doen in de omgeving. De markt op vrijdagochtend in Felletin is absoluut een aanrader. Op het terrein van het chateau zijn meerdere zitgelegenheden om te genieten van de mooie tuin, de rust en de natuur. Bij het chateau hoort een privé meer, in het bootje van Hieke onder het genot van een glas wijn hebben wij genoten van deze idyllische omgeving. Kortom, onze verwachtingen zijn zeker overtroffen en wij komen dan ook absoluut nog eens terug naar deze heerlijke plek.

Nous avons vraiment apprécié notre séjour de quatre jours dans la belle chambre d'hôtes du magnifique château. Quel endroit spécial où séjourner! La chambre d'hôtes avec le salon, la salle de bain et la cuisine est plus que complète, tout a été pensé et les chambres sont très spacieuses. Chaque matin, nous avons été gâtés par l'hôtesse Hieke avec un petit-déjeuner luxueux et copieux, tandis que les bougies brûlaient et que la musique jouait doucement. Si ce n'est pas des vacances ! Nous avons également été impressionnés par l'hospitalité de Hieke. Rien n'était trop demander et elle pouvait donner toutes sortes de conseils sur ce qu'il fallait faire dans la région. Le marché du vendredi matin à Felletin est définitivement un incontournable. Sur le terrain du château, il y a plusieurs coins salons pour profiter du magnifique jardin, de la tranquillité et de la nature. Le château a un lac privé, dans le bateau de Hieke nous avons apprécié ce cadre idyllique tout en dégustant un verre de vin. Bref, nos attentes ont certainement été dépassées et nous reviendrons certainement dans ce merveilleux endroit.

16-08-2021 Roel en Welmoet / Nederland
We zijn vier dagen in het appartement op de tweede verdieping van het chateau verbleven en hebben een heerlijke tijd gehad. Het chateau is een hele fijne plek om te zijn en je kunt er echt tot rust komen. Het is ontzettend stil en buiten ruikt het lekker fris en zijn er leuke plekken om te zitten en te zonnen. Het appartement zelf is goed schoon en de keuken was splinternieuw en compleet uitgerust. Hieke is enorm gastvrij en attent. We raden deze bijzondere plek zeker aan. 


Nous avons séjourné dans l'appartement au deuxième étage du château pendant quatre jours et nous avons passé un très bon moment. Le château est un endroit très agréable et vous pouvez vraiment vous détendre. C'est très calme et dehors ça sent bon et frais et il y a de beaux endroits pour s'asseoir et bronzer. L'appartement en lui-même est très propre et la cuisine était toute neuve et entièrement équipée. Hieke est extrêmement hospitalier et attentionné. Nous recommandons vraiment cet endroit spécial.

12-08-2021 Famille Monthanyvong / France
Un séjour de Découverte réussi et relaxant
Le château se situe dans un cadre magnifique et calme. Excellent et chaleureux accueil. Avant notre arrivée, le propriétaire nous a communiqué des informations pratiques et indispensables pour un séjour réussi. Très réactif et disponible aux échanges. Des petites délicates intentions qui rendent ce séjour encore plus agréable et mémorable.


Een geslaagd en ontspannen ontdekkingsverblijf 

Het kasteel is gelegen in een prachtige en rustige omgeving. Uitstekend en warm welkom. Voor onze aankomst gaf de eigenaar ons praktische en essentiële informatie voor een succesvol verblijf. Zeer responsief en beschikbaar voor discussie. Kleine delicate intenties die dit verblijf nog aangenamer en gedenkwaardiger maken.


8-8-2021 Justus, Marjan en Jolijn van der Feen / Nederland
Absolute aanrader, een 10+!   
Wij hebben in augustus 4 dagen/ 3 nachten genoten in het appartement in het kasteel Sourliavoux. De gehele tweede etage van het kasteel stond tot onze beschikking en is het toppunt van luxe. Een spiksplinternieuwe keuken met de modernste snufjes, een heerlijke ruime salon, 2 prachtig ingerichte slaapkamers met topmeubilair en een geweldige badkamer. Hieke de Boer is op en top gastvrouw en tipt je graag op de leuke dingen in de omgeving. Zo is er op vrijdag een markt in Felletin- vlak bij het kasteel. In dit dorpje is dan een geweldige markt met de lokale schatten en heerlijkheden. Je waant je een local, nagenoeg geen toeristen: heerlijk! Alles aan ons verblijf op het prachtige kasteel is uitmuntend te noemen. Wij kunnen echt niets bedenken wat we gemist hebben of wat beter zou kunnen. Het is dat een 10 het hoogste cijfer is, alles lager dan een 10 is echt onterecht. Absolute aanrader. Wij komen heel erg graag terug en bevelen dit prachtige kasteel van harte aan.
 

Fortement recommandé, un 10+ !

En août, nous avons profité de 4 jours / 3 nuits dans l'appartement du château de Sourliavoux. Tout le deuxième étage du château était à notre disposition et est le summum du luxe. Une toute nouvelle cuisine avec les gadgets les plus modernes, un beau salon spacieux, 2 chambres joliment décorées avec des meubles haut de gamme et une superbe salle de bain. Hieke de Boer est une hôtesse de premier plan et se fera un plaisir de vous conseiller sur les belles choses de la région. Par exemple, le vendredi, il y a un marché à Felletin - près du château. Dans ce village, il y a un grand marché avec des trésors et des spécialités locales. On se sent comme un local, presque pas de touristes : délicieux! Tout dans notre séjour au magnifique château est excellent. Nous ne pouvons vraiment pas penser à quelque chose que nous avons manqué ou pourrait faire mieux. C'est qu'un 10 est le nombre le plus élevé, tout ce qui est inférieur à 10 est vraiment injuste. Certainement recommandé. Nous serions ravis de revenir et recommandons vivement ce magnifique château.


29-07-2021 Hadrien / France
Parfait pour une experience a la campagne, dans le confort d'un chateau rénové avec goût 

Avec notre fille, nous avons passé 4 nuits au chateau (tout le dernier étage était pour nous) - superbement amenagé, confortable, bref c'est vraiment un très beau chateau. Hieke, la propriétaire, est tres chaleureuse et attentive a notre confort, tout en nous laissant une grande indépendance. L'endroit est complètement au calme, a quelques km de Vallieres, chouette petit village avec tous les commerces indispensables, et les balades a pied ou a vélo sur le plateau de Millevaches sont littéralement juste a coté.


Perfect voor een landelijke ervaring, in het comfort van een smaakvol gerenoveerd kasteel

Met onze dochter hebben we 4 nachten in het kasteel doorgebracht (de hele bovenste verdieping was voor ons) - prachtig ingericht, comfortabel, kortom het is echt een heel mooi kasteel. Hieke, de eigenaresse, is erg warm en attent op ons comfort, terwijl ze ons veel onafhankelijkheid laat. De plaats is volkomen rustig, op een paar km van Vallieres, een leuk dorpje met alle essentiële winkels, en de wandelingen of fietstochten op het plateau van Millevaches zijn letterlijk naast de deur.


25-07-2021 C. van Ede / Nederland
Een buitengewone vakantie in Sourliavoux 

Aankomst maandagmiddag heet onze gastvrouw Hieke de Boer ons welkom op het kasteel. De entree is prachtig en het avondeten ook. Gelegen op een prachtige en historische locatie, met veel bomen en andere natuur, voel je je direct op je gemak en "thuis".

Ondersteund door meerdere attenties elke dag door de gastvrouw zullen we graag terugkomen de volgende vakantie.

Une extraordinaire vacance a Sourliavoux 
Arrivée a lundi après midi notre hôtesse Hieke de Boer nous a dit bienvenue au chateau. L'entre est formidable et le repas au soir aussi. Situe dans un location magnifique et historique, avec beaucoup des arbres et autre nature, on se sent directement confortable et "a la maison".

Supporte par plusieurs attentions chaque jour par l'hôtesse nous aimerons de retourner la prochaine vacance.

24-2-2021  Jean en Marie Bécourt Foch
Nous avons passé trois jours très agréables. La réception de Hieke était parfait. Les chambres sont très confortables et joliment décorées, le petit déjeuner délicieux et copieux.
 Il y a de très belles ballades à faire dans la région. Nous recommandons fortement le château de Sourliavoux !!


We hebben drie zeer gezellige dagen doorgebracht. De ontvangst van Hieke was perfect. De kamers zijn zeer comfortabel en mooi ingericht, het ontbijt is heerlijk en overvloedig.
Er zijn erg mooie wandelingen te doen in de regio. We raden het Château de Sourliavoux ten zeerste aan!!

20-08-2020  Julie Jeanneret-Gris
Nous avons passés 3 jours merveilleux, le château est magnifiquement rénové et les chambres sont très confortables et magnifiques. Nous étions avec 2 enfants de 5 et 11 ans et elles ont adorés autant le lieu que l'accueil chaleureux. Les petits déjeuners étaient somptueux. Les fleurs naturelles et la décoration sont incroyablement belles. Nous recommandons à 100% .
We spent 3 wonderful days, the castel sourliavoux is beautifully renovated and the rooms are very comfortable and beautiful. We were with 2 children aged 5 and 11 and they loved the place as much as the warm welcome. The breakfasts were sumptuous. The natural flowers and the decoration are amazingly beautiful. We recommend 100%.
Pasamos 3 días maravillosos, el castillo está bellamente renovado y las habitaciones son muy cómodas y hermosas. Estuvimos con 2 niños de 5 y 11 años y les encantó el lugar tanto como la cálida bienvenida. Los desayunos eran suntuosos. Las flores naturales y la decoración son increíblemente hermosas. Recomendamos 100%.
Wir haben 3 wundervolle Tage verbracht, das Schloss ist wunderschön renoviert und die Zimmer sind sehr komfortabel und wunderschön. Wir waren mit 2 Kindern im Alter von 5 und 11 Jahren und sie waren von dem Hotel genauso begeistert wie von dem herzlichen Empfang. Das Frühstück war üppig. Die natürlichen Blumen und die Dekoration sind unglaublich schön. Wir empfehlen 100%.

11-08-2020 Hendrik Geertsma
Chateau Sourliavoux ligt in een mooi natuurpark bij het dorp Vallière. Zeer rustige omgeving waarin je heerlijk kunt vertoeven. Het Chateau heeft een fantastische uitstraling. De kamers zijn prachtig in stijl ingericht en van alle gemakken voorzien. Door de gastvrouw word je in de watten gelegd. Het uitgebreide ontbijt is voortreffelijk. Reden om er nog eens terug te komen.  Een aanrader.

04-08-2020 Marjan van der Feen
Wat een aanrader is dit prachtige kasteel. Aan de binnenkant spat de sfeer er van af. Dit kasteel is met zoveel liefde en aandacht verbouwd waarbij de geschiedenis in ere is gehouden. Omringd door een geweldige groene omgeving waar naar hartelust gewandeld kan worden.  Aan alles is gedacht, prachtige kamers met sfeervolle badkamers en knisperend wit katoenen beddengoed. Gewoon boeken, dan ervaar je het zelf!

17-07-2020 Dennis Bode
Een prachtig jachtslot in een omgeving die zijn weerga niet kent. De sprookjesachtige omgeving lijkt niet van deze tijd . Ik heb genoten van de rust en luxe. Een bijzonder stijlvol geheel.
Ook over de prettige ontvangst van gastvrouw Hieke de Boer ben ik bijzonder te spreke. Aan alles is gedacht.
Hier kan Chateau Meiland nog een puntje aan zuigen. Het was een weekend onthaasten waar ik met veel plezier aan terug denk. Geen opgewonden “gedoe” maar vooral rust en een aangenaam verblijf, een aanrader!


17-07-2020 Francisca Vaneveld
Lang weekend chateau Sourliavoux....wandelen in een schitterende natuur met heuvels, bos, beekjes en meertjes. Cultuur snuiven in pittoreske dorpjes en authentieke steden. En dan...bijkomen in een prachtig chateau. Pure luxe en verwennerij.
Leuke gastvrouw. Echt een aanrader!


15-07-2020 Natasja Buitelaar
Heerlijke vakantie in een erg mooie omgeving. Toplocatie, luxe in een overweldigende natuur.
Mooi chateau, netjes verzorgde kamers en uitgebreid ontbijt.
Leuke gastvrouw. Zeker aan te bevelen. 


_______________________________

Gite

26-11-2021 Séverine et amie
 Nous avons passé un séjour très agréable en octobre 2021, dans le gite du jardinier. Un très bel accueil, un joli endroit cocoon plein de sérénité et de tranquillité, un vrai bonheur, à refaire avec plaisir !

We hebben een zeer aangenaam verblijf gehad in oktober 2021, in de gite La maison du jardinier. Een zeer warm welkom, een mooie cocoonplaats vol sereniteit en rust, een echt geluk, om met plezier over te doen!



14-11-2021 Sébastien et Yael / France
Cette adresse est un petit paradis ! Le dépaysement est total, l'ambiance est chaleureuse et votre hôte est tout simplement merveilleuse ! Revenir vite dans ce petit cocon est notre priorité et nous pourrons encore goûter à ce joli séjour chez Hieke!

Dit adres is een klein paradijs! De verandering van omgeving is totaal, de sfeer is warm en je gastvrouw is gewoon geweldig! Snel terugkeren naar dit kleine cocon is onze prioriteit en we zullen nog steeds kunnen proeven van dit heerlijke verblijf bij Hieke!


05-10-2021 Michel en Jolanda / Nederland

We hebben in september 2 weken genoten van ons verblijf in gîte 'La maison du jardinier' dat op het prachtige erf staat van chateau Sourliavoux. Het is een heerlijk huisje met alles erop en eraan en een fijne tuin met verschillende plekjes om te vertoeven. Door al het comfort leek het bijna alsof we in een hotel verbleven. De zon was gelukkig in overvloed aanwezig en de paar dagen dat het weer wat tegenzat, hebben we een fijn vuurtje gestookt in de houtkachel. Het huisje was voor ons een perfecte uitvalsbasis om de Creuse te leren kennen. En we moeten bekennen; dit smaakt naar meer. We bevelen een verblijf in gîte 'La maison du jardinier' dan ook  van harte aan. Als je wil genieten van een luxe en ontspannen vakantie in de Creuse, dan ben je hier aan het goede adres. Bedankt Hieke voor je gastvrijheid en verwennerij!


En septembre, nous avons apprécié notre séjour de 2 semaines dans le gîte 'La maison du jardinier', situé dans la belle cour du château de Sourliavoux. C'est une belle maison avec tous les accompagnements et un joli jardin avec divers endroits pour rester. Tout le confort donnait presque l'impression que nous étions dans un hôtel. Heureusement, le soleil était abondant et les quelques jours où le temps était un peu décevant, nous avons allumé un beau feu dans le poêle à bois. Le chalet était une base idéale pour nous permettre de connaître la Creuse. Et nous devons avouer ; cela a plus de goût. Nous recommandons vivement un séjour au gîte 'La maison du jardinier'. Si vous souhaitez passer des vacances luxueuses et reposantes dans la Creuse, vous êtes au bon endroit. Merci Hieke pour votre hospitalité et vos soins!



02-10-2021 Dominique et Muriel /'France

Nous avons passé un merveilleux séjour dans le gîte "la maison du jardinier". Il est joliment décoré et très accueillant et se situe à l'écart du château. Le WIFI est performant.
 Notre hôte Hieke, très discrète et très sympathique, a tout fait pour rendre notre séjour agréable. Nous avons pu pêcher dans l'étang privé situé à 1 km du gîte. Le parc magnifique du château est accessible sans restrictions.
 Le cadre verdoyant incite aux randonnées (nombreux circuits aux alentours) et à la flânerie. Nous recommandons cette destination. 

 

We hebben een heerlijk verblijf gehad in het huisje "la maison du jardinier". Het is mooi ingericht en zeer comfortabel  en staat op het terrein van het chateau. De wifi is perfect. 

Onze gastvrouw Hieke, zeer discreet en zeer vriendelijk, deed er alles aan om ons verblijf aangenaam te maken. We konden vissen in de privévijver op 1 km van het huisje. Het prachtige kasteelpark is onbeperkt toegankelijk. 

De groene omgeving nodigt uit tot wandelen (veel wandelroutes in de buurt). 
We raden deze bestemming aan. 



15-09-2021 Gine en Erik / Nederland
'La maison du jardinier' is echt iets voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Het is er mooi en heel stil. De gite is goed verzorgd. De ontvangst is hartelijk met een fles wijn en wat lekkere knabbels. Desgewenst elke dag schone handdoeken. Hieke is een attente en prettige gastvrouw.

'La maison du jardinier' est vraiment quelque chose pour les amoureux de la nature et ceux qui recherchent la tranquillité. C'est beau et très calme. Le gîte est bien entretenu. L'accueil est chaleureux avec une bouteille de vin et quelques en-cas savoureux. Si vous le souhaitez, nettoyer les serviettes tous les jours. Hieke est une hôtesse attentionnée et agréable.


16-8-2021 Laurence et Hervé de Nantes / France
Calme et tranquillité dans un cadre magnifique

Maisonnette authentique et aménagée avec beaucoup de goût dans l'ancien logis du jardinier auprès du beau château de la propriétaire. Petit jardin privatif et belle terrasse, le tout au calme dans la campagne creusoise. Calme et apaisant avec un accueil chaleureux. 

Rust en stilte in een prachtige omgeving
Authentieke en smaakvol ingerichte maisonnette in de voormalige tuinmanswoning nabij het prachtige kasteel van de eigenaresse. Kleine privétuin en mooi terras, allemaal in een rustige omgeving op het platteland van de Creuse. Rustig en rustgevend met een warm welkom.


13-8-2021 Florence et famille / Frankrijk
Excellent séjour ! La propriétaire est d'une extrême gentillesse et d'une grande disponibilité. Nous avons signalé de petites choses qui ont immédiatement été prises en compte. Maison très agréable et bien équipée au cœur d'un superbe parc. Comme indiqué draps fournis, serviettes changées régulièrement, nécessaire de cuisine complet etc. Grande terrasse privée agréable, parking. L'endroit est calme, reposant. A proximité de très jolies promenades en famille et la nature. Aubusson à 25 min et sa cité de la tapisserie. De nombreux lacs dont le lac privé de propriétaire avec un bateau gonflable mis à disposition : un paradis de calme. A 45 min le parc des loups et le lac de Vassivière. Nous recommandons chaudement ce lieu pour se ressourcer en famille. Encore merci !


Uitstekend verblijf! De eigenaresse is ontzettend aardig en erg behulpzaam. We wezen op kleine dingen waar meteen rekening mee werd gehouden. Zeer aangenaam en goed uitgerust huis in het hart van een prachtig park. Zoals aangegeven lakens, handdoeken regelmatig verschoond, complete keukenset etc. Groot aangenaam privéterras, parkeerplaats. De plaats is kalm, rustgevend. Dicht bij mooie familiewandelingen en de natuur. Aubusson 25 minuten is de stad van wandtapijten. Veel meren, waaronder het privé-meer van de eigenaresse met een opblaasbare boot: een paradijs van rust. 45 Min van het wolvenpark en het meer van Vassivière. We raden deze plek ten zeerste aan om te ontspannen met het gezin. Nogmaals bedankt !

2-8-2021 Lea / France
Magnifique 

Le logement est situé dans un magnifique parc verdoyant. La maison est très propre et bien équipée ; le charme du plancher d'origine nous fait oublier l'absence d'insonorisation. Hieke nous a merveilleusement accueillie, avec tout le confort nécessaire pour notre séjour. Un plaisir de rencontrer des gens aussi souriant et bienveillant !


Magnifique 

De accommodatie is gelegen in een prachtig groen park. Het huis is zeer schoon en goed uitgerust; de charme van de originele vloer doet ons het gebrek aan geluidsisolatie vergeten. Hieke heeft ons geweldig ontvangen, met alle gemakken die we nodig hadden voor ons verblijf. Een genoegen om zulke lachende en zorgzame mensen te ontmoeten!


1-8-2021 Isabelle / France
Bien-être

Le confort dans la sobriété élégante. Les équipements parfaits, belles cuisine et salle de bain. L'accueil et l'attention discrète de l'hôtesse. La situation d'un calme absolu. La nature environnante. Le chant des oiseaux .


Geweldig om te zijn 

Comfort in elegante soberheid. Perfecte faciliteiten, mooie keuken en badkamer. De ontvangst en discrete aandacht van de gastvrouw. De situatie van absolute rust. De omringende natuur. Het zingen van de vogels.


23-7-2021 Regine / France
Accueil chaleureux, confort et grande qualité
Une super adresse dans le parc de le rejoins d’Aubusson. Le gîte est situé dans le cadre bucolique du château de Sourliavoux. Refait à neuf,il est très confortable. L’acceuil Est très chaleureux et notre hôtesse très attentionnée.


Warm welkom, comfort en hoge kwaliteit 

Een geweldig adres in het Aubusson-park. Het huisje is gelegen in de landelijke omgeving van het kasteel van Sourliavoux. Gerenoveerd, het is zeer comfortabel. De ontvangst is zeer hartelijk en onze gastvrouw zeer attent.


19-7-2021 Laurin / France
Très chaleureux

Acceuil très chaleureux. Hieke est a l'écoute, est disponible et attentionnée. Nous avons plus qu'à poser nos valises, tout le necessaire de toilette est a disposition. Merci pour les délicates attention.

Zeer charmant 

Zeer warm welkom. Hieke luistert, is beschikbaar en zorgzaam. We hoeven alleen onze koffers neer te zetten, alle toiletartikelen zijn aanwezig. Bedankt voor de fijne aandacht.


3-7-2021 Arjan / Nederland
Geweldig

Wat hebben wij genoten van ons verblijf in de gite op het landgoed van Chateau Sourliavoux, de gite is prachtig verbouwd, sfeervol, schoon en voorzien van alle moderne gemakken. Ook onze hond had het er goed naar haar zin met haar eigen omheinde tuin. De omgeving is prachtig, alsof de tijd er heeft stilgestaan. De laatste dag/nacht doorgebracht in het Chateau, een belevenis, zo smaakvol ingericht. Ontvangst en service allemaal in het Nederlands, heel fijn, we komen zeker terug!


Génial

Nous avons apprécié notre séjour dans le gîte sur le domaine de Château Sourliavoux, le gîte a été magnifiquement rénové, attrayant, propre et équipé de tout le confort moderne. Notre chien a également passé un bon moment avec son propre jardin clôturé. Le cadre est magnifique, comme si le temps s'était arrêté. J'ai passé le dernier jour/nuit au château, une expérience, décorée avec beaucoup de goût. Accueil et service tout en néerlandais, très sympa, nous reviendrons certainement !


27-6-2021 Franck
Excellent gîte 
Excellent séjour que je recommande fortement aux amoureux de la nature !


Uitstekende accommodatie 

Uitstekend verblijf dat ik ten zeerste aanbeveel aan natuurliefhebbers!


26-6-2021 Valentine et Franck
Très bon sejour 
Très bon accueil et très bon séjour au château Sourliavoux. Le cadre est magnifique ! Nous recommandons!
 

Zeer goed verblijf (van presentatie op 26 juni 2021)

Zeer warm welkom en zeer goed verblijf in Château Sourliavoux. De omgeving is schitterend! Wij adviseren!


6-2021 Vincent / France
Une belle escapade dans un lieu chargé d'histoire
Superbe accueil de Hieke, beaucoup d'attention pour que l'on puisse passer un bon séjour. Le petit-déjeuner est copieux. Le gîte est dans une ancienne dépendance du château avec un joli parc.


Een prachtig verblijf op een plek met een rijke geschiedenis (ingediend juni 2021)

Super ontvangst van Hieke, veel aandacht zodat we een fijn verblijf konden hebben. Het ontbijt is uitgebreid. De gite is één van de bijgebouwen van het kasteel met een mooi park.


15-6-2021 Maryse et les amis / France
Super

Très bon accueil. Hieke est très chaleureuse , avons passé un très bon séjour dans un cadre magnifique.Décoration très belle. Tout est bien. Merci encore. 


Super 

Zeer mooi huis. Hieke is erg warm, we hadden een heel goed verblijf in een prachtige omgeving. Zeer mooie decoratie. Alles goed. Nogmaals bedankt.


10-6-2021 Famille Villaroig / France
Magique
Acueil chaleureux, Hieke très attentionnée tout le séjour. le gîte au calme, bien agencé, décoration soignée, équipement de qualité. Vaste salle de bain. Absolument parfait. repos assuré
Cette verdure reste inoubliable. Parfait pour randonner. Merci Hieke et à bientôt


Magisch
Warm welkom, Hieke is zeer attent gedurende het hele verblijf. De gite ligt in een rustige omgeving, goed ingericht, mooie decoratie, hoogwaardige apparatuur. Grote badkamer. Absoluut perfect, wees gerustgesteld.
Dit groen blijft onvergetelijk. Perfect om te wandelen. Bedankt Hieke en tot snel.

 

17-5-2021 Gaëlle / France
5 jours de repos entre amies, au calme, une vraie réussite, malgré la pluie
Les petites attentions, la chaleur de l'accueil, la disponibilité de l'hôte, la décoration et le confort du gîte, les équipements haut de gamme, la propreté, la typicité du lieu, le cadre, le calme. Si nous pouvions mettre 12/10 ce ne serait pas sur noté. Je recommande !!!!!


5 dagen rust met vrienden, rustig, een echt succes, ondanks de regen 

De kleine attenties, de hartelijke ontvangst, de beschikbaarheid van de gastvrouw, de inrichting en het comfort van de gîte, de eersteklas uitrusting, de netheid, de locatie, de omgeving, de rust. Als we 12/10 konden plaatsen, zou het niet overschat zijn. Ik raad aan !!!!!


17-05-2021 Gaëlle, Melissa, Audrey
Quel plaisir de séjourner dans cette belle maison en pleine nature dans le domaine de Sourliavoux. Hieke est vraiment très attentionnée, je n'ai jamais rencontré une hôte avec autant de petites attentions : une bouteille de vin vous attend à l'arrivée, elle propose de mettre de nouvelles serviettes propres à disposition chaque jour, il y a tout le nécessaire pour entretenir le poêle et passer des soirées au coin du feu. En plus de ces commodités, Hieke nous a apporté une soupe faite maison un soir, des viennoiseries pour le petit déjeuner ou encore un petit cadeau à la fin séjour. Bref un vrai bonheur que ce week-end tout confort mêlant le charme de l'ancien et le confort du moderne. Nous recommandons! 


Wat een genot om te verblijven in dit prachtige huis midden in de natuur in de omgeving van Sourliavoux. Hieke is echt heel attent, ik heb nog nooit een gastvrouw ontmoet met zoveel kleine attenties: een fles wijn staat voor je klaar bij aankomst, ze biedt aan om elke dag nieuwe schone handdoeken tot je beschikking te stellen, er is alles wat je nodig hebt om de houtkachel te laten branden en de avonden door te brengen bij het haardvuur. Naast deze voorzieningen bracht Hieke ons op een avond een huisgemaakte soep, heerlijke croissantjes voor het ontbijt en ook nog een klein cadeautje aan het einde van het verblijf. Kortom, een waar genoegen voor dit comfortabele weekend dat de charme van het oude en het comfort van het moderne combineert. Een aanbeveling! 


10-05-2021 Audrey
Un gîte adorable, très bien décoré avec goût, fonctionnel. La literie est très confortable, le poële apporte une touche très cosy au gîte et chauffe très bien!
Nous avons passé un weekend très reposant au calme au milieu du parc du château qui est lui-même dans la forêt, tout ce qu'il faut pour déconnecter et profiter du soleil.
Le séjour chez Hieke fût vraiment formidable! Le gîte est très agréable et très bien décoré, on est au calme au milieu de la nature, un vrai petit paradis! Je recommande chaudement :) 
 
Een schattige gite, zeer smaakvol ingericht, functioneel. De bedden zijn zeer comfortabel, de kachel geeft een heel gezellig tintje aan het huisje en verwarmt erg goed! We brachten een heel rustig weekend door midden in het kasteelpark dat zelf in het bos ligt, alles wat je nodig hebt om los te koppelen en te genieten van de zon.
Het verblijf bij Hieke's was echt geweldig! Het huisje is heel gezellig en zeer goed ingericht, het is er rustig midden in de natuur, een echt klein paradijs! Ik raad ten zeerste aan :)

27-4-2021 Vincent et Stéphanie
Une belle escapade dans un lieu chargé d'histoire.
Superbe accueil de Hieke, beaucoup d'attention pour que l'on puisse passer un bon séjour. Le petit-déjeuner est copieux. Le gîte est dans une ancienne dépendance du château avec un joli parc.


14-3-2021  Isabelle en Patrick
Nous avons passé un merveilleux week-end au sein du gîte 'La maison du jardinier'; Excellent accueil, sourire toujours au rendez-vous, notre hôte a su nous insuffler une énergie positive afin d'éloigner le stress de la vie quotidienne...repas, environnement, tout y était... merci encore.

We hebben een heerlijk weekend doorgebracht in de gite 'La maison du jardinier'.
Uitstekende ontvangst, altijd glimlachend, onze gastvrouw wist hoe zij ons een positieve energie moest geven om de stress van het dagelijks leven weg te nemen ... maaltijden, omgeving, alles was aanwezig ... nogmaals bedankt.


6-3-2021 Janet et Lou
Très belle maison 'la maison du jardinier', avec de charmants hôtes accueillants et à l'écoute. Notre séjour s'est très bien passé, le salon avec le poêle est vraiment agréable. Nous avons pu faire de belles randos. Au petit matin, le parc du château est magnifique sans un bruit.

19-02-2021 Enic & Niko
Nous avons passé un merveilleux séjour au gîte du château. Tout était parfait, le confort, la déco, l'ambiance, la literie et l'accueil de grande qualité d'Hieke. Très beau château, charmant coin pour se promener. Nous reviendrons ! Merci pour ce beau séjour !
 
 

01-2021 Victoria
Formidable séjour. Hieke était très attentionnée et toujours au petit soin pour que nous passions le meilleur séjour possible. Le logement était très propre, la localisation est géniale pour les amateurs de randonnées. Le logement est parfaitement équipé, nous ne manquions de rien, et Hieke était très disponible si nous avions des questions. Je recommande!

12-2020 Mohammed Jamal
Une bien belle adresse, un beau lieu, un accueil chaleureux , tous les ingrédients sont réunis pour passer un bon moment !!! Allez-y
 


29-07-2020 Gertjan Mooij
We hebben een heerlijke week gehad in deze prima gîte, 'la maison du jardinier', horend bij het jachtslot Chateau Sourliavoux, midden in de Creuse. Dichtbij het mooie stadje Aubusson, waar je je een decennium terug in de tijd waant. In de directe omgeving is voldoende te zien en te doen. Meren, véél historie, musea, mooie oude stadjes, en mooie natuur waar je eindeloos kan genieten tijdens een fiets- of wandeltocht. Te veel om op te noemen. De Gîte is van alle gemakken voorzien. Mooie badkamer, ruime slaapkamers en prima keuken. En heerlijk koel. Rondom het huisje zelf kom je heerlijk tot rust. Alle tijd voor een goed boek en een prima glas wijn, op het eigen terras of een van de zitplekjes van het Chateau. Rust en privacy in overvloed. De zeer vriendelijke gastvrouw, Hieke de Boer, is hier een hele mooie plek aan het opbouwen. Kortom. Een aanrader voor als je naar de Creuse wilt. 

Uw review over chateau Sourliavoux
Votre avis sur chateau Sourliavoux

Netherlands

Ik heb het Privacybeleid gelezen en begrepen.
J’ai lu et compris la politique de confidentialité (champ obligatoire)